Пловдив, с.Труд
ул. Александър Димитров 23

Tелефон за резервации +359 (0) 88 599 5099

За Хотела

Клементина - Лукс сред Природата

До неотдавна разбирането за лукс при храната се подчиняваше на общите дефиниции, валидни за всички луксозни стоки: оскъдност, изключителност, церемониалност. Или казано иначе, лукс е да имаш възможността да посетиш много скъп ресторант, където да се отдадеш на впечатляващо вкусни ястия с редки, понякога екзотични продукти като хайвер от белуга, фоа гра, омар, бял трюфел или Wagyu стек, майсторски приготвени от топ готвач и поднесени по начин, който ви кара да се чувствате като кралска особа.


Модерният лукс обаче има други ценности, които Ние от Климентина съчетаваме. Той е в местните, автентични храни; в устойчивото отглеждане и приготвяне; в осъзнаването на факта, че нуждите ни са пряко свързани със сезонните дадености на природата.

Така – Ние смятаме, да променим сцената. Не е от първостепенно значение дали сте в аскетична постройка в града или в разкошно имение насред гората, дали домакините ви са голям професионален екип или семейна двойка. По-важно е в чинията да има зеленчуци от органичната градина, сирене от малък местен фермер и естествено ферментирали продукти, приготвени на място. А също да знаете откъде идва всяка съставка, кой и как я е приготвил.

И ако има място, където това отношение към храната е повече норма, отколкото изключение, то това е Парк – Хотел Климентина , където гастрономията на Царска България е обединена от общото разбиране за автентичност. Наистина впечатляващ обаче е фактът, че устойчивата кулинарна формула „от фермата до чинията“ може да е норма не само за луксозните градски гурме ресторанти! Регионът е прочут с уникалното вино и храна, които хората посещават за природен и кулинарен туризъм.

Често Задавани Въпроси

За настаняване в хотела е необходим един от документите: за български граждани – паспорт или лична карта; за чуждестранни граждани – паспорт на чужд гражданин или друг документ за самоличност, признат на територията на Реублика България.

Приемаме пари в брой, карти, като можем да Ви изпратим и фактура за плащане по банков път.

Настаняване от 14:00 часа, напускане до 12:00 часа. Условия за ранно настаняване и късно напускане се договарят допълнително.

Да, предлагаме безплатен паркинг за всички гости на хотела и ресторанта.

Моля, направете запитване по време на резервация. 

Как да ни намерите?

Рецепция:
+359 (0) 88 599 5099

+359 (0) 88 599 5100

 

E-mail:
info@hotel-klementina.com

 

Адрес хотел Клементина:
ул. Александър Димитров 23, с.Труд,
Пловдив, България